Interiør inspo

  • 03 Oct, 2021

Stue med stoler og puff

Nå som det ser ut som vi kan besøke hverandre igjen uten restriksjoner er det kanskje på tide med litt interiør inspo, slik at du kan få noen nye ideer til hvordan du kan innrede hjemmet ditt. Mye har skjedd de siste årene, og ønsker du å ha et stilig hjem du trives med å vise frem, er det flere spennende strømninger i markedet for tiden.

Interiør inspo - Pynt og brukskunst

Der vi i mange år har sett en minimalistisk interiørmote, der mest mulig skal være pakket vekk i skuffer og skap, ser vi nå at mange ønsker å ha spennende og fargerike saker stående fremme for å friske opp rommet. Her ser vi for eksempel at emaljert kjøkkenutstyr er på vei tilbake. På samme måte som skallfasetter på tenner, er dette keramikk- eller metallgjenstander som er dekket av et tynt lag porselen, som gir en veldig lekker glans som tåler både bruk og vask.

Fruktig portugisisk interiørmote

Hvis du er interessert i denne typen fargerik brukskunst er det vanskelig å komme utenom Bordallo Piheiro sine lekre produkter. Dette tradisjonsrike merket har siden 1800-tallet laget forskjellige kjøkken- og kunstgjenstander i keramikk, og er viden kjent for kvalitet og lekkert design. Du kan for eksempel få kjøpt store keramikkfrukter som kan fungere til å lagre matvarer på kjøkkenet, og de har lekre boller med spennende mønstre som gjør seg godt som fruktfat. Om du ønsker å investere litt ekstra, har de også en rekke håndlagde, helt unike produkter som mange samlere setter pris på, og som kan stige i verdi om de blir tatt godt vare på. Hvem trodde innredning av hjemmet kunne gi økonomisk gevinst?

Mer farger i hverdagen

Der det lenge har vært populært med mye hvitt og pastell, retter vi nå vårt interiør inspo mot et mer fargerikt inntrykk i hjemmet. Vinteren trenger ikke være så mørk og grå om du har sterke farger i huset, og det er ikke bare i jula det er greit med røde gardiner.

Sett sammen et unikt interiør

Med et stadig økende fokus på miljøvern og bærekraft er det mange som prøver å unngå billige masseproduserte produkter. Dette har gjort at det har blitt en større interesse for individuelt design og produkter som gir en unik følelse. Hvis man først skal investere i kvalitet, er det mange som også ønsker å ha noe man ikke finner overalt. Vil du ha en ekte, autentisk følelse i hjemmet, kan du med fordel ta turen innom bruktbutikker og antikvitetshandlere for å finne produkter som har tålt tidens tann, og som du kan matche med moderne interiør.

Funksjonell interiør inspo

Vi har snakket mye om at man kan dekorerer hjemmet med lekre og spennende interiørgjenstander og brukskunst, men det er jo også viktig at tingene har den funksjonen du ønsker. Det kan for eksempel være vanskelig å vite hvordan en kaffekanne vil kjennes ut fra bilder på internett. Det er likevel trygt å handle online, siden du har full returrett på de fleste varer kjøpt i norske nettbutikker, så det er bare å ta sjansen og fornye hjemmet i dag.